DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 6 decembrie 2011
Nr. 791/VIII/3

BULETIN DE PRESĂ

Biroul de Informare şi Relaţii Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupţie în luna noiembrie 2011, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

1. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DIACONIŢĂ NICOLAE CORNELIU, colonel în rezervă, fost inspector şef din cadrul I.S.U. Dâmboviţa, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de:
- abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (92 de acte materiale),
- omisiunea sesizării organelor judiciare,
- fals intelectual şi uz de fals în formă continuată (14 acte materiale pentru fiecare din cele două infracţiuni), - abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (14 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2005-2008, în calitate de inspector şef, inculpatul Diaconiţă Nicolae Corneliu i-a obligat pe doi dintre subordonaţii săi să presteze servicii gratuite şi în folos personal, în timpul programului de lucru.
În cursul lunii ianuarie 2008, inculpatul Diaconiţă Nicolae Corneliu, în calitate de comandant al unităţii militare, a luat la cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni de furt, petrecută pe teritoriul unităţii, faptă ce i-a fost prezentată şi raportată de mai mulţi subordonaţi care l-au surprins în flagrant pe autorul furtului. Fiind vorba tocmai de unul dintre subordonaţii care prestau servicii la domiciliu, în mod deliberat, inculpatul Diaconiţă Nicolae Corneliu a omis sesizarea de îndată a organelor de cercetare penală competente, conform legii.
De asemenea, în perioada 2007-2008, inculpatul Diaconiţă Nicolae Corneliu a constatat, în mod repetat, un număr de 14 abateri disciplinare pe care le-a sancţionat, prin dispoziţie scrisă cu sancţiunea „consemnare la sediul unităţii”. Deşi aplicarea sancţiunilor impunea şi diminuarea veniturilor cadrelor militare vizate, inculpatul a impus prin ordin verbal dat şefului Biroului de resurse umane din unitate să nu întocmească actele conform legii şi să raporteze către eşalonul superior că nu s-a consemnat aplicarea celor 14 sancţiuni disciplinare, pe baza unor documente semnate de inculpat.
Prin faptele descrise mai sus, a fost adus un prejudiciu total în cuantum de 40.955,78 lei în dauna I.S.U. „Basarab I” judeţul Dâmboviţa.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Militar Bucureşti.

Amintim că în cursul anului 2009, Diaconiţă Nicolae Corneliu a mai fost trimis în judecată în alte două dosare pentru fapte de corupţie şi asimilate corupţiei (detalii în comunicatele nr. 81/VIII/3 din 27 martie 2009 şi nr. 325/VIII/3 din 16 decembrie 2009).

2. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată a inculpatei ENAN AIFER, ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii, cu gradul de maior, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii august 2009, inculpata Enan Aifer, ofiţer în cadrul S.R.I Bucureşti, a pretins şi primit de la doi denunţători suma de 1.100 euro susţinând că, prin relaţiile pe care le are la nivelul factorilor de decizie din cadrul Universităţii Bucureşti, poate rezolva obţinerea unui loc de cazare pentru fiica denunţătorilor, într-unul din căminele universităţii.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Amintim că Enan Aifer a mai fost trimisă în judecată într-o altă cauză, pentru fapte similare (detalii comunicat nr. 315/VIII/3 din 12 mai 2011).


3. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

BĂNESCU RĂZVAN, asociat şi administrator al SC AUTO RAM SERVICE ROŢI SRL, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- dare de mită şi
- instigare la dare de mită;

CODĂU VICTOR, inspector în cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti – Direcţia Inspecţie şi Control General, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită;

TALAMETE NICUŞOR şi MANOLACHE ION-ALEXANDRU, ambii comisari în cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii aprilie 2011, inculpatul Bănescu Răzvan, în calitate de asociat şi administrator al SC AUTO RAM SERVICE ROŢI SRL, a oferit alternativ unui ofiţer de poliţie şi unui agent de poliţie (ambii denunţători în cauză) o sumă de bani neprecizată sau foloase materiale pentru ca aceştia să nu aplice sancţiuni contravenţionale firmei inculpatului ca urmare a neregulilor constatate cu ocazia efectuării unui control de specialitate. Ulterior, în scopul menţionat, Bănescu Răzvan a dat ofiţerului de poliţie suma de 1.000 de lei.
De asemenea, la data de 13 aprilie 2011, inculpatul Codău Victor, în calitate de inspector în cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti – Direcţia Generală de Inspecţie şi Control, a primit de la un angajat al aceleiaşi societăţi comerciale suma de 300 de lei pentru a nu dispune măsuri legale raportat la neregulile constatate cu ocazia controlului. Angajatul respectiv a fost determinat de inculpatul Bănescu Răzvan să procedeze în maniera arătată mai sus.
La data de 14 aprilie 2011, acelaşi angajat, având ulterior aprobarea inculpatului Bănescu Răzvan, a remis inculpaţilor Talamete Nicuşor şi Manolache Ion Alexandru, ambii comisari în cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, suma de 200 de lei pentru ca aceştia să nu aplice sancţiuni contravenţionale firmei inculpatului Bănescu Răzvan.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând inculpatului Bănescu Răzvan.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.


4. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CARCEA DUMITRU, viceprimar al comunei Sineşti, judeţul Iaşi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în forma participaţiei improprii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2008, inculpatul Carcea Dumitru, în calitate de viceprimar al comunei Sineşti, judeţul Iaşi, a întocmit în fals un înscris intitulat „declaraţie” în care a consemnat în mod eronat că 20 de proprietari de animale din satul Sineşti au mandatat o altă persoană, angajat al Primăriei Sineşti, să depună la A.P.I.A. – Centrul Zonal Iaşi cererea unică de plată pe suprafaţă aferentă campaniei din anul 2008 şi a falsificat semnăturile a 18 dintre aceştia.
La data de 16 mai 2008, persoana astfel „mandatată” a solicitat A.P.I.A. Iaşi subvenţia pentru suprafaţa de 901,57 hectare de păşune comunală şi a obţinut în mod ilegal suma de 198.370,83 lei (echivalentul a aproximativ 47.011 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (F.E.G.A.)
A.P.I.A. s-a constituit parte civilă cu suma menţionată mai sus şi, în vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând inculpatului Carcea Dumitru.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Iaşi.

5. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

CĂRUNTU IOAN, primar al comunei Andrieşeni, judeţul Iaşi, URMĂ MIHAI, viceprimar al comunei Andrieşeni, judeţul Iaşi la momentul comiterii infracţiunilor şi TURCU MARICEL, referent agricol la primăria comunei Andrieşeni, în sarcina cărora s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- fals intelectual, în formă continuată,
- complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor;

BUNDUC IOAN şi BUNDUC MIHAI în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anilor 2007 – 2009, cu sprijinul direct al unor funcţionari publici din cadrul Primăriei comunei Andrieşeni, inclusiv primarul acestei comune, inculpaţii Bunduc Ioan şi Bunduc Mihai au obţinut în mod ilegal sume de bani cu titlu de subvenţii pe suprafaţă aferent unor suprafeţe de păşune de pe raza comunei respective, provenind din Fondul European de Garantare în Agricultură (F.E.G.A.).
Concret, inculpatul Bunduc Ioan a solicitat A.P.I.A – Centrul Zonal Iaşi astfel de fonduri şi a declarat în mod nereal că utilizează ca fermier sau că are în arendă astfel de terenuri. În sprijinul cererii sale, acesta a prezentat mai multe documente false cum ar fi: o adresă eliberată de inculpaţii Urmă Mihai, viceprimar al comunei Andrieşeni şi Turcu Maricel, referent agricol la aceeaşi primărie, în care aceştia au consemnat în mod nereal faptul că Bunduc Ioan era împuternicit de Primăria Andrieşeni să administreze respectiva păşune, mai multe înscrisuri în care era consemnat în mod nereal că mai mulţi crescători de animale din comună l-au împuternicit să solicite fonduri F.E.G.A.(în realitate, toate semnăturile acelor persoane au fost contrafăcute de către Bunduc Ioan), o adresă emisă de Primăria Andrieşeni şi semnată de inculpaţii Căruntu Mihai, primar al comunei şi Turcu Maricel, referent agricol la aceeaşi primărie, în care au consemnat în mod nereal faptul că acesta figurează în evidenţele primăriei cu o suprafaţă de păşune arendată.
La rândul său, inculpatul Bunduc Mihai, în perioada anilor 2007 – 2009, a folosit la Centrul Zonal A.P.I.A Iaşi mai multe declaraţii şi documente false pentru a obţine în mod fraudulos fonduri F.E.G.A. pentru suprafeţe de păşune aflate în domeniul public al comunei Andrieşeni. În sprijinul cererilor sale, inculpatul a prezentat mai multe documente false cum ar fi: o adresă emisă de inculpaţii Urmă Mihai şi Turcu Maricel în care au consemnat în mod nereal că Bunduc Mihai a fost împuternicit de primărie să administreze păşunea respectivă, mai multe înscrisuri denumite „împuternicire” în care a consemnat în fals că a fost mandatat de crescătorii de animale să solicite astfel de fonduri şi în care a contrafăcut semnăturile acestor persoane, o adeverinţă emisă de Primăria comunei Andrieşeni şi semnată de inculpaţii Căruntu Mihai, primar al comunei şi Turcu Maricel, referent agricol la aceeaşi primărie, în care au consemnat în mod nereal că acesta arendează o suprafaţă de păşune aparţinând comunei Andrieşeni.
În acelaşi demers, inculpaţii Bunduc Mihai şi Bunduc Ioan au mai folosit şi două contracte de arendă încheiate cu inculpatul Căruntu Mihai în mod ilegal şi la un preţ derizoriu (1 leu pe hectar anual) iar tabelele cuprinzând numele mai multor persoane falsificate în modalitatea descrisă mai sus au fost semnate pentru conformitate de către Căruntu Mihai în calitate de primar al comunei.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 151.926,42 lei (echivalentul a aproximativ 37.381 euro) reprezentând sumele efectiv virate din fonduri FEGA. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând tuturor inculpaţilor.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Iaşi.

6. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

SPIŢĂ DĂNUŢ, primar al comunei Ţibana, judeţul Iaşi, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: - fals intelectual,
- complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi

VIERIU GELU, asociat şi administrator al SC ”MAGAZIN MIXT POIANA” SRL Iaşi şi S.C. MAGAZIN MIXT POIANA S.R.L., în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 20 mai 2009, inculpatul Spiţă Dănuţ, în calitate de primar al comunei Ţibana, judeţul Iaşi, a eliberat o adeverinţă în care a consemnat în fals că firma inculpatului Vieriu Gelu, S.C. MAGAZIN MIXT POIANA S.R.L., este înscrisă în evidenţele Primăriei ca reprezentant al Asociaţiei de Bovine şi Ovine din comuna Ţibana, că posedă peste 3.000 de animale şi utilizează 720 hectare de păşune. Această adeverinţă este falsă pentru faptul că asociaţia menţionată este inexistentă, iar firma inculpatului Vieriu Gelu nu deţine efective de animale, având obiect de activitate comerţul cu amănuntul al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice.
La rândul său, inculpatul Vieriu Gelu a întocmit în fals nouă tabele nominale cu membrii aşa zisei „asociaţii” din satele componente ale comunei, cărora le-a falsificat semnăturile şi în care a consemnat în fals că respectivii membri au mandatat firma lui Vieriu Gelu să formuleze la A.P.I.A. cerere unică pe suprafaţă aferentă campaniei din anul 2008. Aceste tabele au fost avizate spre conformitate de către primarul comunei Ţibana, inculpatul Spiţă Dănuţ.
Utilizând adeverinţa falsă eliberată de inculpatul Spiţă Dănuţ şi cele nouă tabele menţionate mai sus, la data de 3 iunie 2008, Vieriu Gelu a solicitat la A.P.I.A. – Centrul Zonal Iaşi, în numele S.C. MAGAZIN MIXT POIANA S.R.L., şi a obţinut fără drept, cu titlu de subvenţie pe suprafaţă (S.A.P.S.), suma de 100.525,21 lei (echivalentul a aproximativ 23.862,93 euro) alocată din Fondul European de Garantare Agricolă (F.E.G.A.).

Cu această sumă, A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în procesul penal. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând inculpaţilor Spiţă Dănuţ şi S.C. MAGAZIN MIXT POIANA S.R.L.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Iaşi.

7. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CÂRNAŢ TOMA IOAN, preşedinte al Asociaţiei de Păşunat şi a Crescătorilor de Animale ,,Târnava ” Mihalţ şi referent în cadrul Primăriei comunei Mihalţ, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor şi - fals material în înscrisuri oficiale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 12 mai 2011, inculpatul Cârnaţ Toma Ioan, în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Păşunat şi a Crescătorilor de Animale ,,Târnava ”, în numele acestei asociaţii, a solicitat Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A) - Centrul Judeţean Alba cererea unică de plată şi plăţi de agro-mediu pentru anul 2011 pentru suprafaţa de 794,66 hectare de păşune. În susţinerea cererii sale, inculpatul a prezentat un contract falsificat de închiriere a păşunii respective de la Primăria Mihalţ, contract pe care inculpatul a falsificat semnătura primarului comunei Mihalţ.

Ministerul Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale prin Agenţia pentru Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură – Centrul Judeţean Alba s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 145.434,83 lei (echivalentul a aproximativ 33.635 de euro).
În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de bani menţionate mai sus.


Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Blaj.


8. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatei BĂNUŢĂ FLORICA, funcţionar în cadrul Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură – Centrul Local Târgovişte, în sarcina căruia s-a reţinut instigare la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 12 mai 2007, inculpata Bănuţă Florica, în calitate de consilier la A.P.I.A – Centrul Local Târgovişte, a determinat un număr de nouă persoane din comuna Băleni, judeţul Dâmboviţa, să formuleze cereri de acordare de sume de bani alocate prin Fondul European de Garantare Agricolă (F.E.G.A.) cunoscând că persoanele respective nu sunt îndreptăţite să primească astfel de fonduri. Inculpata a redactat cererile de plată şi a contribuit la întocmirea documentaţiei pe care a depus-o personal la A.P.I.A – Centrul Local Târgovişte. Inculpata le-a dat asigurări că aceasta este o modalitate legală de a obţine sume de bani în folosul comunităţii ( ex. întreţinerea islazului comunal) deşi ştia că niciuna dintre persoanele care au formulat cereri nu aveau drept de folosinţă a terenurilor pentru care au solicitat subvenţie.
Ca urmare a celor nouă cereri, persoanele respective au încasat în mod necuvenit suma totală de 53.644,56 lei (echivalentul a aproximativ 16.393 euro) din Fondul European pentru Garantare în Agricultură, bani pe care i-au restituit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.


Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Târgovişte.

9. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatei SIMINEANU MARIA, administrator al S.C. „PLANTAGO MEDIA” S.R.L. Medgidia, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anilor 2001 – 2004, inculpata Simineanu Maria, administrator al S.C. „PLANTAGO MEDIA” S.R.L. Medgidia, a înregistrat în actele contabile ale firmei sale atât cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, cât şi operaţiuni fictive (achiziţii de cereale sau servicii de transport mărfuri), în scopul de a nu plăti sau de a diminua impozitul şi taxa. În concret, societatea a înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli cu marfă şi servicii de transport cu marfă pe bază de facturi fiscale emise de pretinse societăţi comerciale care fie nu sunt înregistrate sau sunt radiate din registrului comerţului, fie se aflau în procedura de lichidare şi/sau dizolvare, fie nu sunt înregistrate la organul fiscal ca plătitoare de taxă pe valoarea adăugată.
În această modalitate, inculpata a creat în dauna bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 8.077.727 lei (echivalentul a 2.610.575 euro), reprezentând impozit pe profit, impozit pe veniturile microîntreprinderilor şi T.V.A.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 12.590.129 lei, reprezentând debit principal şi accesorii.
Nu au fost luate măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestei pagube întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.

10. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatei CURT TANŢA, administrator la SC TONI CONSTRUCT S.R.L., în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada septembrie 2007 – septembrie 2008, inculpata Curt Tanţa, în calitate de administrator al SC TONI CONSTRUCT SRL, a evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive pe baza unui număr de 523 de facturi fiscale reprezentând achiziţia de deşeuri feroase, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.
Ca urmare a diminuării bazei impozabile în această modalitate, inculpata Curt Tanţa a creat în dauna bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 4.250.679 lei (echivalentul a 1.180.744 euro), sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă. Având în vedere că nu s-au identificat bunuri în proprietatea inculpatei, nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestei pagube.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Giurgiu.

În legătură cu toate dosarele penale menţionate mai sus, precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 28 octombrie 2014
comunicate-hotărâri de condamnare din 07 iunie 2013
comunicate-hotărâri de condamnare din 12 aprilie 2013
comunicate-hotărâri de condamnare din 29 septembrie 2014
comunicate-hotărâri de condamnare din 18 martie 2013
comunicate-hotărâri de condamnare din 04 octombrie 2012
comunicate-hotărâri de condamnare din 25 septembrie 2013