DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.1032 din 4 octombrie 2012, Curtea de apel Alba Iulia a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CÂRNAŢ TOMA IOAN, preşedinte al Asociaţiei de Păşunat şi a Crescătorilor de Animale ,,Târnava ” Mihalţ şi referent în cadrul Primăriei comunei Mihalţ, la pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor şi fals material în înscrisuri oficiale.

Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Alba, şi obligă pe inculpatul Cârnaţ Toma Ioan, în solidar cu partea responsabilă civilmente Asociaţia de păşunat şi a crescătorilor de animale „Târnava” Mihalţ, să plătească părţii civile suma de 145.434,83 lei reprezentând despăgubiri materiale, respectiv plată în avans în cadrul schemelor de sprijin pe suprafaţă – Campania 2011, precum şi majorări de întârziere calculate de la data de 28.10.2011 până la achitarea integrală a debitului.

Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente, să plătească în favoarea statului suma de 1500 lei cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 23 noiembrie 2011 (comunicatul nr. 791/VIII/3 din data de 6 decembrie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 decembrie 2011