DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 2891 din 28.10.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata SIMINEANU MARIA, administrator a S.C. Plantago Media S.R.L. Constanţa, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

Obligă inculpata Simineanu Maria în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Plantago Media S.R.L. Constanţa la plata către partea civilă Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi la plata sumei de 8.077.727 lei, la care se adaugă dobânda calculată conform O.G. nr.92/2003, începând cu data de 01.01.2005 şi până la achitarea integrală a debitului principal.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către DNA la data 2 decembrie 2011, vezi comunicat 791/VIII/3, din 6 decembrie 2011.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 decembrie 2011