DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
10 iunie 2008
Nr. 139/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului MORARU MIRCEA, comisar şef de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţia Buget – Contabilitate, în sarcina căruia au fost reţinute infracţiunile de luare de mită şi primire de foloase necuvenite.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada ianuarie–aprilie 2008, statul român a detaşat lucrători de poliţie în Italia, aceştia efectuând misiuni specifice în cadrul programelor de cooperare poliţienească ITARO şi TASK FORCE.
La revenirea în România, lucrătorilor de poliţie le-au fost decontate anumite cheltuieli efectuate în interes de serviciu, pe care aceştia le-au suportat în timpul misiunilor desfăşurate.
În perioada aprilie – mai 2008, inculpatul Moraru Mircea, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul I.G.P.R. – Direcţia Buget – Contabilitate, a solicitat şi a primit, de la opt lucrători de poliţie, suma totală de 6.600 RON, pentru ca în schimb, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să urgenteze şi să îndeplinească formalităţile legale referitoare la procedura de restituire a sumelor de bani cheltuite de poliţişti în cadrul misiunilor menţionate mai sus.
Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului în vederea confiscării speciale, prin poprirea sumei de 6.600 lei aflată într-un cont bancar aparţinând inculpatului.
La data de 15 mai 2008, inculpatul Moraru Mircea a fost reţinut pe timp de 24 ore şi în aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.
În instrumentarea acestei cauze, procurorii DNA au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu ofiţeri din cadrul D.G.I.P.I.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 07 iunie 2010
hotărâri definitive din 07 iunie 2010