DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, prin decizia penală nr. 2213 din 7 iunie 2010 l-a condamnat pe MORARU MIRCEA, comisar şef de poliţie în cadrul IGPR - Direcţia buget-contabilitate la pedeapsa de 3 ani închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi atât pe perioada executării cât şi timp de doi ani după executare (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii) pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi primire de foloase necuvenite, ambele în formă continuată.
Dispune restituirea, de către inculpat a sumelor de 1500 lei, 850 lei, 900 lei, 800 lei şi 150 euro care au făcut obiectul infracţiunilor de luare de mită şi primire de foloase necuvenite.
Obligă inculpatul la plata sumei de 350 lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia este definitivă.
Inculpatul Moraru Mircea a fost trimis în judecată la data de 9 iunie 2008 (comunicat nr. 139/VIII/3 din 10 iunie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

hotărâri definitive din 07 iunie 2010
comunicate de presă din 16 mai 2008
comunicate de presă din 10 iunie 2008