DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 4 august 2016
Nr. 1106/VIII/3

BULETIN DE PRESĂ


Biroul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna iulie 2016, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

1. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului SECHEL NICOLAE, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 14 martie 2016, inculpatul Sechel Nicolae, printr-un intermediar, a pretins suma de 16.000 euro de la o persoană trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri, pentru a interveni pe lângă lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Antidrog și a-i determina să investigheze cu celeritate un denunț, în sensul finalizării cercetărilor prin punerea sub acuzare a persoanelor indicate în sesizare.
De asemenea, inculpatul i-a mai promis persoanei respective că-i va furniza informațiile necesare depunerii și susținerii denunțului respectiv la D.I.I.C.O.T., în scopul aplicării dispozițiilor legale privind reducerea limitelor pedepsei față de aceasta din urmă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.



Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

PETCU VICTOR, reprezentant legal al S.C. Vicexpert S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
- instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,

S.C. VICEXPERT S.R.L. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,

DINU ADRIANA MIORIȚA și VÎRJE DRAGOȘ MARIUS, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 30.05.2012, între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2007 -2013 și SC Vicexpert SRL, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract de finanțare în legătură cu implementarea proiectului „Centru de sprijinire a afacerilor furnizorilor de servicii la distanță”. Conform cererii de finanțare, obiectivul general al proiectului a constat în crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor cu impact pe o arie largă, care să contribuie la dezvoltarea economiei regionale, respectiv construirea unui centru de afaceri pe o suprafață de 1.113,25 mp, într-o localitate limitrofă municipiului Râmnicu Vâlcea.
În acest context, inculpatul Petcu Victor, în calitate de reprezentant legal al beneficiarului proiectului a prezentat, în cadrul a două cereri de rambursare, documente false, respectiv a semnat două declarații pe proprie răspundere în care susținea că nu există o situație de natură să afecteze executarea contractului de finanțare, deși în realitate se afla într-o astfel de situație.
Astfel, la momentul inițierii procedurii de atribuire a contractului de execuție lucrări, inculpatul Petcu Victor coordona în fapt două dintre societățile către care s-au trimis invitații de participare și era în relații de afinitate cu administratorul uneia dintre firmele cu care s-a încheiat într-un final contractul de execuție lucrări.
Totodată, documentele depuse de către firma respectivă, în cadrul ofertei pentru atribuirea contractului de lucrări, precum și cele care atestau activitatea de evaluarea a acesteia, au fost întocmite în fals de către inculpații Dinu Adriana Miorița și Vîrje Dragoș Marius, angajați ai SC Vicexpert SRL, din dispoziția inculpatului Petcu Victor.

Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.715.346 lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpaților Petcu Victor și SC Vicexpert SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.



3. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

RAICESCU IONUȚ-DANIEL, CIMPOERU DIANA ADINA ELIANA, KIFOR SILVIU ALEXANDRU, DICU GHEORGHE, CODRICI FLORENTINA și GHEȚA GETA DORINA sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În luna iunie 2012, cei șase inculpați, în cadrul unor cereri de finanțare prin care au solicitat sprijin financiar pentru Măsura 112-Instalarea Tinerilor Fermieri, au folosit, în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, mai multe documente în care au atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condițiile de eligibilitate.
Ca urmare a acestei conduite infracționale, inculpații au obținut, pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 711.120 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.



4. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

SCEMTOVICI MIHAI, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 14 iunie 2011, între Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (în prezent Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice), în calitate de autoritate de management pentru Programul Operațional Regional și societatea administrată de inculpatul Scemtovici Mihai, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract de finanțare privind proiectul „Îmbunătățirea activității de producție cinematografică prin tehnologii noi”.
Conform contractului respectiv, valoarea totală eligibilă a proiectului a fost stabilită la suma de 1.180.834,91 lei, din care 850.000 lei reprezenta finanțarea nerambursabilă.
Obiectivele proiectului le-au constituit achiziția de echipamente tehnologice performante pentru postproducție cinematografică, video și televiziune și angajarea a șase persoane pentru funcționarea optimă a investiției, urmărindu-se în aceste fel creșterea competitivității societății inculpatului.
În acest context, la data de 17 aprilie 2014, inculpatul Scemtovici Mihai a prezentat Agenției pentru Dezvoltare Regională București – Ilfov (A.D.R.B.I.) documente inexacte (de calificare ofertanți, declarații privind eligibilitatea, împuterniciri ofertanți, documentație de atribuire, contract de vânzare - cumpărare), întocmite cu ocazia simulării unei proceduri de achiziție în care se atesta în mod fraudulos calitatea de câștigător unei alte societăți comerciale, în scopul decontării sumei de 160.340 euro.
Fondurile solicitate nu au mai fost obținute de inculpat ca urmare a inițierii unui control de către Departamentul pentru Lupta Antifraudă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Actualizare (18.12.2017):
Prin decizia penală nr. 1668 din 29.11.2017, Curtea de Apel București a respins ca nefondat apelul declarat de Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție împotriva sentinței penale nr. 576 din 17 martie 2017 a Tribunalului București și a confirmat sentința respectivă, prin care inculpatul SCEMTOVICI MIHAI, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, a fost achitat de săvârșirea infracțiunii reținute în sarcina sa.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 07 iulie 2016, vezi comunicat nr. 1106/VIII/3 din 04 august 2016.



5. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

AILENEI MIHAI, administrator al SC Sabirob SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,

ȘTEFAN DUMITRU, VARZARI MIHAI și BÎRSANU CĂTĂLIN, administratori ai unor societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,

SC SABIROB SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 28 decembrie 2009, între inculpatul Ailenei Mihai, administrator al SC Sabirob SRL, și Agenția pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit a fost încheiat un contract de finanțare având ca obiect acordarea unei finanțări nerambursabile pentru proiectul „Fabrică de procesare legume și fructe în comuna Bălușeni, județul Botoșani”, în valoare de 8.146.907 lei (1.934.351 euro).
Anterior, dar și după încheierea contractului, inculpatul Ailenei Mihai, beneficiind și de ajutorul celorlalți inculpați, a depus la autoritatea contractantă mai multe documente incomplete sau false, în scopul de a maximiza bugetul acestui proiect, mai exact pentru a mări cheltuielile aferente proiectului respectiv, demersuri în urma cărora a reușit să obțină suma de 2.735.017,74 lei, reprezentând fonduri nerambursabile.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 2.570.298, 40 lei, la care vor fi adăugate dobânzi și penalități calculate până la data plății efective.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Ailenei Mihai, Bîrsanu Cătălin, Varzari Mihai și SC Sabirob SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.



6. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

MIRON HORIA – GEORGE, la data faptelor președinte al consiliului director al unei asociații culturale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
- schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada septembrie – octombrie 2012, în contextul proiectului „Conectat cu lumea, conectat cu prezentul”, inculpatul Miron Horia – George, în calitate de președinte al consiliului director al unei asociații culturale, pentru a face dovada îndeplinirii criteriilor de eligibilitate, în scopul obținerii de fonduri nerambursabile, cu rea credință, a depus la Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), mai multe documente false ce conțineau date nereale printre care „Declarația de onoare” (parte a formularului de candidatură) și acordurile de parteneriat aferente partenerilor externi.
Ca urmare a acestui demers, inculpatul a obținut pe nedrept din bugetul general al Uniunii Europene un avans în sumă de 19.489,92 euro, reprezentând 80% din fondul nerambursabil acordat prin contractul de finanțare respectiv.
În perioada februarie – mai 2013, inculpatul Miron Horia – George, în aceeași calitate, a utilizat avansul în sumă de 19.489,92 euro în alt scop decât cel pentru care a fost acordat, retrăgând sau transferând în mod succesiv sume de bani din contul alocat proiectului.

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale nu s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal întrucât prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.



7. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

TIRON MAFTEI, la data faptei primar al comunei Frumosu, jud. Suceava, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 16.04.2009 - 26.11.2010, inculpatul Tiron Maftei, în calitate de primar al comunei Frumosu, jud. Suceava și manager al proiectului „Creșterea capacității de intervenție a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Frumosu, județul Suceava”, finanțat din fondurile Uniunii Europene, a depus cu rea-credință, la Oficiul de plăți și contractare PHARE, documente oficiale falsificate prin alterarea conținutului ori prin contrafacerea semnăturilor și documente cu conținut inexact.
Obiectul finanțării îl reprezenta achiziția, de către comuna Frumosu, a unei autospeciale de pompieri, două motopompe portabile, echipamente și 10 costume de pompieri.
Scopul acestui demers infracțional a fost atribuirea contractului aferent proiectului de achiziționare a autoutilitarei respective și a echipamentelor aferente, către o firmă „agreată” de primarul comunei Frumosu.
Ca urmare a acestei conduite infracționale, inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 88.167,465 euro, sumă cu care Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra mai multor imobile ce aparțin inculpatului Tiron Maftei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.



8. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

MALIU STELIAN, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene;

CARAULANI MARINA-ANDRA, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și uz de fals;

SOARE IULIANA (fostă IRIMIA), în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni) și
- fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 30 iunie 2010, inculpatul Maliu Stelian a întocmit, a depus și a declarat eligibil, la Agenția de Plăți Dezvoltare Rurală și Pescuit – Oficiul Județean Tulcea (actualmente Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), proiectul „Instalarea tânărului fermier Maliu M. Stelian pentru prima dată ca șef al exploatației sale în comuna Beidaud, județul Tulcea”, Măsura 112 „Instalarea tânărului fermier”, folosind documente false, prin care se atesta în mod fals că este membru al unei Cooperative Agricole. Astfel, inculpatul a primit pe nedrept suma de 106.550 lei (25.000 de euro), reprezentând finanțare nerambursabilă din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).
La data de 28 decembrie 2011, inculpata Caraulani Marina-Andra a întocmit, a depus și a declarat eligibil, la Agenția de Plăți Dezvoltare Rurală și Pescuit – Oficiul Județean Tulcea (actualmente Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), proiectul „Dezvoltarea unei exploatații agricole în comuna Beidaud, județ Tulcea”, Măsura 112 „Instalarea tânărului fermier”, folosind documente false, prin care se atesta în mod fals că este membru al aceleiași Cooperative Agricole și pentru care inculpata a primit pe nedrept suma de 172.932 lei (40.000 de euro) reprezentând finanțare nerambursabilă din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).
Cei doi inculpați au fost ajutați să obțină finanțările nerambursabile de către inculpata Soare Iuliana (fostă Irimia) care a întocmit și eliberat inculpaților Maliu Stelian și Caraulani Marina-Andra (ultimei indirect, prin Maliu Stelian), două adeverințe în numele Președintelui respectivei Cooperative Agricole, care atestau în mod fals că cei doi inculpați sunt membri ai Cooperativei Agricole.
Prima adeverință a fost eliberată fără ca inculpata Soare Iuliana să aibă dreptul de a o elibera, aceasta arogându-și calitatea de director executiv al Cooperativei, calitate pe care nu o deținea, iar a doua adeverință a fost eliberată prin imitarea semnăturii pretins autentice a președintelui Cooperativei.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal împotriva inculpaților Maliu Stelian și Caraulani Marina-Andra cu sumele de 106.550 lei, respectiv 172.932 lei.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile ale inculpaților Maliu Stelian și Caraulani Marina-Andra.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.



9. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

MIU ILEANA-CRISTINA, secretar al comunei Țițești, județul Argeș, cu privire la săvârșirea infracțiunilor:
- folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
- folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, săvârșită în forma tentativei,

RIZEA FLORIAN, la data faptei primar al comunei Țițești, județul Argeș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, săvârșită în forma instigării.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2007 - 2008, inculpata Miu Ileana-Cristina a depus cu rea-credință, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, mai multe documente false inexacte și incomplete, în scopul de a obține în mod injust sprijinul financiar pe suprafață, pentru o suprafață de teren de 138,77 ha, deși în realitate nu o utiliza efectiv.
Inculpata a acționat ca urmare a instigării realizate de inculpatul Rizea Florian, în calitatea sa de primar al comunei Țițești, care a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local în acest sens, prin care a propus concesionarea izlazului comunal către secretarul comunei.
Concesionarea terenului nu constituia instrumentul în baza căruia inculpata urma să utilizeze terenul așa cum ar fi fost legal, ci doar în scopul îndeplinirii formale a condițiilor de eligibilitate a cererii de sprijin financiar pe suprafață pe care secretarul unității administrativ teritoriale a depus-o ulterior la A.P.I.A.
La data de 23 aprilie 2009, inculpata Miu Ileana-Cristina a depus o cerere de transfer a exploatației celor 138,77 ha către Consiliul local Țițești, în urma aprobării stabilindu-se o sumă de 27.440,34 lei pentru unitatea administrativ teritorială respectivă.
Ca urmare a acestor demersuri, inculpata a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 19.892,48 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție din Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpatei Miu Ileana-Cristina până la concurența sumei de 19.892,48 lei, ce a fost consemnată de către aceasta din urmă la o unitate bancară.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.



10. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei

SIMION VIOLETA CORNELIA cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2013, inculpata Simion Violeta Cornelia a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru o suprafață de 1,44 ha teren agricol, pe care nu-l deținea în realitate.
Ca urmare a acestor demersuri, inculpata Simion Violeta Cornelia a obținut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și de la bugetul de stat în valoare totală de 2.611,96 lei.
În cauză, nu au fost dispuse măsuri asigurătorii deoarece prejudiciul a fost recuperat integral.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomița.



În legătură cu toate dosarele penale menționate mai sus, precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 04 martie 2020
comunicate-hotărâri de condamnare din 18 octombrie 2018
comunicate-hotărâri de condamnare din 08 martie 2018
comunicate-hotărâri de condamnare din 07 ianuarie 2022
comunicate-hotărâri de condamnare din 05 mai 2017
comunicate-hotărâri de condamnare din 18 aprilie 2017
comunicate-hotărâri de condamnare din 23 februarie 2017
comunicate-hotărâri de condamnare din 08 februarie 2017
comunicate-hotărâri de condamnare din 22 septembrie 2017
comunicate-hotărâri de condamnare din 03 mai 2018