DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 294/A din 23.02.2017, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatei SIMION VIOLETA CORNELIA la o pedeapsă de un an și 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 5 luni pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În cazul inculpatei, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Respinge acțiunea civilă formulată de partea civilă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Ialomița și constată recuperat prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii.
Dispune anularea înscrisurilor declarate ca fiind false.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție la data de 21 iulie 2016, vezi comunicat 1106/VIII/3 din 04 august 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 august 2016