DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.561 din 9 mai 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului FOTINO ION RADU la pedeapsa de 16 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: patru infracţiuni de înşelăciune, din care una cu consecinţe deosebit de grave, tentativă la 5 infracţiuni de înşelăciune, toate cu consecinţe deosebit de grave.
Instanţa a interzis inculpatului Fotino Ion Radu, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 5 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatei RÂŞNOVEANU ANDRA LUMINIŢA la pedeapsa de 11 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la tentativă la infracţiunea de înşelăciune şi complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Instanţa a interzis inculpatei Râşnoveanu Andra Luminiţa, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului DRAGOMIR ROMULS BENONE la pedeapsa de 3 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru complicitate la tentativă la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului Dragomir Romuls Benone, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă în solidar pe inculpaţii Fotino Ion Radu, Râşnoveanu Andra Luminiţa şi Dragomir Romulus Benone la plata către partea civilă Agenţia Naţională pentru Locuinţe a sumei de 111.911,66 lei, reprezentând despăgubiri materiale şi a sumei de 500.000 lei reprezentând despăgubiri morale.
Obligă în solidar pe inculpaţii Fotino Ion Radu şi Râşnoveanu Andra Luminiţa la plata sumei de 2.291.731 lei şi a echivalentului în lei la data plăţii a sumei de 1.250.000 euro, reprezentând despăgubiri către partea civilă SC Albrau Grup SA.
Obligă pe inculpatul Fotino Ion Radu la plata sumei de 55.781 lei cu titlu de despăgubiri către partea civilă Agenţia Domeniilor Statului.
Respinge pentru lipsa calităţii procesuale active acţiunea civilă formulată de Asociaţia Deţinătorilor Lot Cartier Henri Coandă.
Respinge acţiunile civile exercitate de părţile civile - persoane fizice.

Obligă pe inculpaţii Fotino Ion Radu şi Răşnoveanu Andra Luminiţa la plata sumei de câte 900 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obliga pe inculpatul Dragomir Romulus Benone la plata către stat a sumei de 2.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare în fond.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti la datele de 21 februarie 2007 şi 17 decembrie 2009 (comunicatele nr. 43/VIII/3 din 22 februarie 2007 şi 329/VIII/3 din 17 decembrie 2009).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 februarie 2007
comunicate de presă din 17 decembrie 2009