DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.343 din 17 aprilie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut decizia Curții de Apel București care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpaților GHIRIȘAN OLIWER și STĂNESCU VICTOR LAURENȚIU, lucrători vamali în cadrul Direcției Regionale de Accize și Operațiuni Vamale București, la pedepse de câte 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Instanța a interzis ambilor inculpați, timp de 5 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Obligă pe fiecare inculpat la plata sumei de câte 4.100 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial București la data de 31 mai 2012 (comunicatul nr. 391/VIII/3 din data de 1 iunie 2012).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 17 mai 2012
comunicate de presă din 01 iunie 2012