DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
23 mai 2012
Nr. 343/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată a inculpatului PIRONEA ION, comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secția Brașov, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008-2011, inculpatul Pironea Ion, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secția Brașov, a pretins și primit în mod repetat, de la un denunțător, administrator al mai multor societăți comerciale, diferite bunuri și servicii necuvenite pentru ca, în schimb, să manifeste indulgență la controalele de specialitate pe care inculpatul și colegii săi le realizau la societățile comerciale ale denunțătorului. Concret, în perioada menționată, inculpatul a primit bunuri și servicii în valoare totală de 7.015 euro și 3.493,54 lei, constând în gratuitate la achiziționarea unui autoturism, materiale de construcții pentru casa de vacanță și servicii de telefonie și internet.
În vederea aplicării măsurilor de restituire a sumelor obținute în mod injust, procurorii au dispus instituirea sechestrului asiguratoriu până la concurența sumelor reprezentând obiectul infracțiunii de luare de mită.
În cauză, s-a dispus față de inculpat, măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, măsură prelungită ulterior și valabilă până la data de 3 iunie 2012 (detalii comunicat nr. 9/VIII/3 din 4 aprilie 2012.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Brașov.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 18 iunie 2014