DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 187 din 18.06.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul PIRONEA ION, la data faptelor comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secția Brașov, la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
Dispune obligarea inculpatului la plata către SC B. D. P. SRL a sumei de 2.500 euro în echivalentul monedei naţionale la data plăţii, reprezentând diferenţa dintre valoarea materialelor utilizate la înlocuirea ţiglei metalice de pe acoperişul casei inculpatului şi valoarea deşeurilor reprezentând ţigla veche.
Confiscă de la inculpat: - suma de 1.000 euro în echivalentul monedei naţionale la data plăţii reprezentând valoarea manoperei de înlocuire a ţiglei metalice; - suma de 2.762,20 lei contravaloarea convorbirilor telefonice purtate de inculpat şi membrii familiei sale în perioada aprilie 2008-aprilie 2012, achitate de SC B. D. P. SRL - suma de 731,39 lei reprezentând contravaloarea serviciilor de internet utilizate de inculpat şi familia acestuia în perioada octombrie 2008 – aprilie 2012, achitate de SC B. D. P. SRL.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 18 mai 2012, vezi comunicatul nr. 343/VIII/3 din 23 mai 2012.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 mai 2012