DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT


Prin sentinţa penală nr. 84 din 7 februarie 2012, rămasă definitivă la data de 27 februarie 2012, Tribunalul Bucureşti a hotărât următoarele:
Condamnarea inculpatei MINCIU GEORGETA – MIHAELA, angajată la S.C. APA NOVA S.A., la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată. Instanţa a interzis inculpatei, atât pe perioada executării, cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
De asemenea, instanţa a constatat că această infracţiune este concurentă cu o altă infracţiune pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă, astfel că inculpata va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv de 5 ani închisoare.

Menţine măsura de siguranţă a confiscării de la inculpată a sumei de 93.500 euro (echivalent în lei la data achitării debitului), reprezentând valoarea dintre diferenţa prejudiciului total cauzat, în valoare de 632.500 euro şi sumele de bani reprezentând despăgubiri către părţile civile (539.000 euro).
Dispune restituirea către martorii denunţători a sumelor de 8.500 de euro, în echivalent în lei la data plăţii şi 10.000 lei.

Obligă inculpata la plata sumei de 10.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Disjunge soluţionarea cauzei în ceea ce o priveşte pe inculpata Constantinescu Anca Constantina şi dispune constituirea unui nou dosar.

DEFINITIVĂ

Inculpatele au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 16 decembrie 2011 (comunicatul nr. 837 /VIII/3 din data de 16 decembrie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 decembrie 2011
hotărâri definitive din 07 februarie 2012