DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 16 decembrie 2011
Nr. 837/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatelor:

CONSTANTINESCU ANCA – CONSTANTINA, referent în cadrul Primăriei Sectorului 6 Bucureşti , în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată şi
- fals intelectual, în forma participaţiei improprii şi

MINCIU GEORGETA – MIHAELA, angajată la S.C. APA NOVA S.A., în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada mai 2008 – august 2009, inculpatele Minciu Georgeta – Mihaela, angajat al S.C. APA NOVA S.A. şi Constantinescu Anca – Constantina, aceasta din urmă în calitate de referent la Primăria Sectorului 6 Bucureşti, au pretins de la doi denunţători suma totală de 145.000 de euro pentru a interveni pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul APA NOVA, Primăriei sectorului 4 şi Primăriei municipiului Bucureşti şi pentru a le determina să avizeze cererile denunţătorilor de construire a unui imobil cu opt etaje în Bucureşti şi de concesiune a unei suprafeţe de teren în Parcul Tineretului din Bucureşti. Din banii pretinşi, inculpatele au primit suma totală de 45.500 de euro.
De asemenea, inculpata Constantinescu Anca – Constantina, având aceeaşi calitate ca cea menţionată mai sus, în cursul anilor 2009 şi 2010, a primit de la opt persoane sumele totale de 13.000 de lei şi 12.000 de euro (între 3.000 şi 6.000 euro de fiecare), pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Primăriei Sectorului 6 Bucureşti cu atribuţii în repartizarea locuinţelor A.N.L. şi pentru a-i determina să repartizeze astfel de locuinţe persoanelor de la care a primit banii. De la una dintre aceste persoane a pretins 20.000 lei, din care a primit 10.000 lei şi, pentru a crea aparenţa de legalitate, cei doi au încheiat un contract de împrumut fictiv.
Niciuna dintre persoanele care au dat banii celor două inculpate nu a beneficiat de actele pe care le solicitau. Nu au fost luate măsuri asigurătorii întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea celor două inculpate.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 27 februarie 2012
hotărâri definitive din 07 februarie 2012
comunicate-hotărâri de condamnare din 14 martie 2014