DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 93 din 8 septembrie 2011, Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut decizia Tribunalului Sibiu care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MIRIŢĂ CODRUŢ MIRCEA, administrator al unei societăţi comerciale, la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. De asemenea, instanţa a interzis inculpatului pe perioada executării pedepsei cu închisoarea şi timp de 5 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului DINU OVIDIU, administrator al unei societăţi comerciale, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. De asemenea, instanţa a interzis inculpatului pe perioada executării pedepsei cu închisoarea şi timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii. Inculpatul va executa efectiv 7 ani închisoare având în vedere că instanţa a revocat suspendarea condiţionate a unei pedepse de 2 ani închisoare pronunţate anterior.

Condamnarea inculpatului MEŞTER DĂNUŢ, administrator al unei societăţi comerciale, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. De asemenea, instanţa a interzis inculpatului pe perioada executării pedepsei cu închisoarea şi timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului IAGĂRU TOADER, administrator al unei societăţi comerciale, la pedeapsa de 1 ani şi 10 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani şi 10 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Condamnarea inculpatului ANDREESCU ADRIAN, administrator al unei societăţi comerciale, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Obligă în solidar pe inculpaţii Miriţă Codruţ Mircea, Dinu Ovidiu, Iagăru Teodor şi Meşter Dănuţ, în solidar şi cu partea responsabilă civilmente S.C. Seltix Service S.R.L Sibiu, la plata sumei de 4.333.500 lei cu dobânzi şi penalităţi până la data plăţii cu titlu de daune materiale către partea civilă Statul Român, reprezentat de A.N.A.F. prin D.G.F.P.J. Sibiu.

Obligă pe inculpatul Andreescu Adrian, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Seltix Service S.R.L. Sibiu, la plata sumei de 89.244 lei cu dobânzi şi penalităţi până la data plăţii cu titlu de daune materiale către partea civilă Statul Român, reprezentat de A.N.A.F. prin D.G.F.P.J. Sibiu.

Obligă în solidar pe inculpaţii Dinu Ovidiu şi Miriţă Codruţ Mircea, în solidar şi cu partea responsabilă civilmente S.C. Dea Service Invest S.R.L Sibiu, la plata sumei de 2.312.470 lei cu dobânzi şi penalităţi până la data plăţii cu titlu de daune materiale către partea civilă Statul Român reprezentat de A.N.A.F. prin D.G.F.PJ. Sibiu.

Obligă în solidar inculpaţii Dinu Ovidiu şi Miriţă Codruţ Mircea, în solidar şi cu partea responsabilă civilmente S.C. D 33 A Service Invest S.R.L. Sibiu, la plata sumei de 677.825 lei cu dobânzi şi penalităţi până la data plăţii cu titlu de daune materiale către partea civilă Statul Român reprezentat de A.N.A.F prin D.G.F.P.J. Sibiu.

Obligă inculpaţii astfel:
- Miriţă Codruţ Mircea în solidar cu părţile responsabile civilmente la plata sumei de 35.000 cheltuieli judiciare către stat;
- Dinu Ovidiu în solidar cu părţile responsabile civilmente la plata sumei de 35.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat;
- Meşter Dănuţ în solidar cu partea responsabilă S.C. Seltix Services S.R.L. Sibiu la plata sumei de 30.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat;
- Iagăru Toader în solidar cu partea responsabilă S.C. Seltix Services S.R.L Sibiu la plata sumei de 27.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat şi
- Andreescu Adrian în solidar cu partea responsabilă S.C. Seltix Services S.R.L. Sibiu la plata sumei de 24.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia la data de 6 noiembrie 2009 (comunicatul nr. 285/VIII/3 din data de 9 noiembrie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 noiembrie 2009
hotărâri definitive din 08 septembrie 2011