DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
9 noiembrie 2009
Nr. 285/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

DINU OVIDIU, în stare de arest preventiv, MIRIŢĂ CODRUŢ MIRCEA, în stare de arest preventiv, ANDREESCU ADRIAN, MEŞTER DĂNUŢ şi IAGĂRU TOADER, administratori de fapt, respectiv de drept ai firmelor S.C. Seltix Services S.R.L. Sibiu, S.C. D 33 A Service Invest S.R.L. Sibiu şi S.C. Dea Service Invest S.R.L. Sibiu, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada mai 2008 - mai 2009, Dinu Ovidiu, Miriţă Codruţ Mircea, Andreescu Adrian, Meşter Dănuţ şi Iagăru Toader, în calitate de administratori de drept, respectiv de fapt ai S.C. Seltix Services S.R.L. Sibiu, S.C. D 33 A Service Invest S.R.L. Sibiu şi S.C. Dea Service Invest S.R.L. Sibiu (firme ce au ca principal obiect de activitate comercializarea produselor cerealiere şi petroliere), au creat în dauna Statului Român un prejudiciu de peste 2 milioane de euro (8.904.085 lei RON), sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului prin omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate.
A.N.A.F. – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 7.504.961 RON. În vederea recuperării acestui prejudiciu nu s-au luat măsuri asigurătorii întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpaţilor.
La data de 14 octombrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Miriţă Codruţ Mircea pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 15 octombrie 2009, Judecătoria Sibiu a dispus a dispus arestarea acestuia pe termen de 29 de zile.
La data de 23 iulie 2009, Judecătoria Sibiu a dispus arestarea inculpatului Dinu Ovidiu la solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sibiu.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 08 septembrie 2011
hotărâri definitive din 08 septembrie 2011