DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 633 din 24 mai 2011, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului SIMION ION, fost director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (D.A.D.R.) Hunedoara, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
Condamnarea inculpatei VLAD ANA, director executiv adjunct la D.A.D.R. Hunedoara, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Constată că partea vătămată Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nu s-a constituit parte civilă în cauză, prejudiciul fiind integral recuperat.
Obligă pe inculpaţi la plata a câte 3.500 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 22 septembrie 2008 (comunicat nr. 247/VIII/3 din data de 1 octombrie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 octombrie 2008
hotărâri definitive din 24 mai 2011