DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 390 din 21 februarie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut sentinţa, respectiv decizia Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti şi Tribunalului Bucureşti care au hotărât următoarele:
Condamnarea inculpatului PUWAK MIHAI, asociat şi administrator al S.C. „P&I Internaţional” S.R.L., la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea condiţionată, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene.
De asemenea, instanţa a interzis inculpatului, pe o perioadă de 4a ni după executarea pedepsei principale, exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Admite acţiunea civilă formulată de partea vătămată constituită parte civilă, respectiv AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PROGRAME COMUNITARE ÎN DOMENIUL EDUCAŢIEI ŞI FORMĂRII PROFESIONALE DIN CADRUL M.E.C.I. împotriva inculpatului şi a părţii responsabile civilmente, SC P&I INTERNATIONAL SRL, prin lichidator judiciar SC GRUP INSOLV SRL, în sensul că obligă pe inculpat în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC P&I INTERNATIONAL SRL, prin lichidator judiciar SC GRUP INSOLV SRL, la plata către partea civilă a sumei de 32.160 Euro, echivalent în lei data plăţii, reprezentând daune materiale.
Menţine sechestrul asigurător (poprire) instituit asupra conturilor bancare (până la concurenţa sumei de 32.160 euro).
Obligă inculpatul apelant în solidar cu partea responsabilă civilmente SC P&I INTERNATIONAL SRL prin lichidator judiciar, la plata către partea civilă a sumei de 4165 lei, reprezentând cheltuieli de judecată provocate de prezentul proces.
Obligă apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 15 noiembrie 2007 (comunicat nr. 287/VIII/3 din data de 10 decembrie 2007).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 decembrie 2007
hotărâri definitive din 21 februarie 2011