DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, prin decizia penală nr. 147 din 19.01.2010 a decis următoarele:

- condamnă pe Coste Petre, în calitate de primar al comunei Jucu, judeţul Cluj, la cinci ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Instanţa a mai dispus interzicerea unor drepturi atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de doi ani după executare şi anume interzicerea dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Instanţa obligă pe inculpatul COSTE PETRE să achite statului suma de 2.000 lei cheltuieli judiciare.

- condamnă pe Petean Ioan, în calitate de inginer agronom - membru al Comisiei locale de fond funciar, la trei ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Instanţa a mai dispus interzicerea unor drepturi atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de un an după executare şi anume şi interzicerea dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Instanţa obligă pe inculpatul Coste Petre să achite statului suma de 2.000 lei cheltuieli judiciare, iar pe inculpatul Petean Ioan să restituie denunţătorului suma de 1.500 euro, sau echivalentul în lei, la cursul BNR, din ziua plăţii efective şi să achite statului suma de 5.000 lei, cheltuieli judiciare.

Decizia este definitivă.
Inculpaţii Coste Petre şi Petean Ioan au fost trimişi în judecată la data de 21.08.2007 (vezi comunicatul nr. 203/VIII/3 din 21 august 2007).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 iulie 2007
comunicate de presă din 21 august 2007
hotărâri definitive din 19 ianuarie 2010