DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 3.206 din data de 17 septembrie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală a hotărât astfel:

- condamnarea inculpatului DICU GHEORGHE, în calitate de inspector în cadrul Serviciului de Inspecţie Disciplină în Construcţii şi Respectare Reglementări din Primăria Municipiului Bucureşti, la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
- condamnarea inculpatului GADEA DORU, inspector în cadrul Serviciului de Inspecţie Disciplină în Construcţii şi Respectare Reglementări din Primăria Municipiului Bucureşti, la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Interzice inculpaţilor atât pe perioada executării pedepsei cu închisoarea cât şi timp de 2 ani după executare exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă inculpaţii la plata a câte 1.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare.
Decizia este DEFINITIVĂ.

Inculpaţii au fost trimişi în judecată la data de 3 decembrie 2008 (comunicat nr. 333/VIII/3 din data de 5 decembrie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 decembrie 2008
comunicate de presă din 13 noiembrie 2008
comunicate de presă din 17 noiembrie 2008