DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
5 decembrie 2008
Nr. 333/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

DICU GHEORGHE şi GADEA DORU, inspectori în cadrul Serviciului de Inspecţie Disciplină în Construcţii şi Respectare Reglementări din Primăria Municipiului Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 4 noiembrie 2008, cei doi funcţionari au pretins de la un denunţător o sumă de bani, pentru ca la data de 11 noiembrie 2008 cuantumul acesteia să fie precizat la valoarea de 1.000 RON.
În ziua de 12 noiembrie 2008, inculpatul Gadea Doru a primit suma de 1.000 RON de la denunţător, fiind prins în flagrant delict de către procurori.
În schimbul banilor, cei doi funcţionari urmau să nu îşi exercite atribuţiile de serviciu şi anume să nu sisteze construcţia edificată fără autorizaţie de către denunţător, să nu îi aplice sancţiunea contravenţională şi să nu sesizeze organele judiciare cu privire la acest aspect penal.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 17 septembrie 2010