DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 370 din 08.07.2020, Curtea de Apel Pitești a hotărât condamnarea inculpatului BUȘAGĂ ION, la data faptei primar al comunei Berislăvești, județul Vâlcea, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de primar, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei Berislăvești sau Primăriei Sălătrucel, ambele situate în jud. Vâlcea.
Obligă inculpatul Bușagă Ion, în solidar cu partea responsabilă civilmente, Consiliul Local Berislăvești, la plata sumei de 1.637.582,1 lei către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, la care se adaugă dobânzile și penalitățile calculate conform Codului fiscal.
Dispune anularea înscrisurilor false.
Obligă inculpatul la plata sumei de 4.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești la data de 24 martie 2017, vezi comunicatul nr. 334/VIII/3 din data de 05 aprilie 2017.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 aprilie 2017