DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 351 din 13.05.2020, Curtea de Apel Timișoara a hotărât condamnarea inculpatului RUSU VASILE, la o pedeapsă de 9 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și participație improprie la infracțiunea de spălare a banilor.
Inculpații Cioflan Marian, Tuvene Daniel Marius, Roman Mihail Codrin, Marcu Gheorghe, Varga Florin Irinel, Mugea Liviu, Purcel Șerban Nelu, Stanciu Cristian George și Cîtu Ion au fost condamnați anterior de către Curtea de Apel Timișoara prin decizia penală nr. 334 din 10.04.2020.
Obligă inculpatul Rusu Vasile în solidar cu inculpații Cioflan Marian, Tuvene Daniel Marius, Roman Mihail Codrin, Stanciu Cristian George, Marcu Gheorghe, Varga Florin Irinel, Purcel Șerban Nelu și Mugea Liviu, să plătească părții civile, Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală a Finanțelor Publice Timișoara - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Arad, suma de 14.195.391 lei, cu titlu de taxă pe valoare adăugată și accize la care se adaugă dobânda și penalități de întârziere datorate în condițiile O.G. nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală calculate de la data scadenței fiecărei componente a debitului principal, până la data achitării obligației bugetare principale.
Obligă inculpatul Rusu Vasile să plătească statului suma de 9.000 lei cu titlu de cheltuieli avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara la data de 25 iulie 2017, vezi comunicatul nr. 776/VIII/3 din data de 08 august 2017.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 august 2017