increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 79 din 20.02.2020, Curtea de Apel Alba a hotărât condamnarea inculpatului IANCU AUREL-GELU, la data faptei administrator al unei societăți comerciale la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a fi administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea–credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Iancu Aurel Gelu va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Direcției Regionale de Statistică Alba și Direcției de Sănătate Publică Alba.
Obligă inculpatul Iancu Aurel Gelu la plata către partea civilă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, a sumei de 2.672.616,91 lei, cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă inculpatul Iancu Aurel Gelu la plata sumei de 6.450 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia la data de 12 mai 2016, vezi comunicatul nr. 826/VIII/3 din data de 15 iunie 2016, pct 9.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 iunie 2016