DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 44 din 06.02.2020, Curtea de Apel Iași a hotărât condamnarea inculpatei STĂNESCU MARICA, la o pedeapsă de 5 ani și 2 luni închisoare şi interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura celei de care s-a folosit (de fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale), pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
Obligă inculpata să plătească părţii civile, Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată prin D.G.R.F.P. Iaşi, suma de 4.913.319 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, la care se adaugă accesoriile, ce vor fi calculate conform Codului de procedură fiscală, pe fiecare zi de întârziere, până la data achitării integrale a debitului.
La data rămânerii definitive a prezentei hotărâri de condamnare, o copie a dispozitivului se va comunica Oficiului Național al Registrului Comerțului în vederea efectuării menţiunilor referitoare la interdicţia de a mai deţine calitatea de administrator, dispusă împotriva inculpatei Stănescu Marica.
Obligă pe inculpata Stănescu Marica la plata sumei de 4.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași la data de 03 iulie 2017, vezi comunicatul nr. 776/VIII/3 din data de 08 august 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 august 2017