DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 22 din 08.01.2020, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ȚARĂLUNGĂ GHEORGHE, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Ovidius Constanța, disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică, colonel în rezervă, la data faptei, la o pedeapsă de 8 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a profesa ca și cadru didactic, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul FALOUTSOS EVANGELOS, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Faloutsos Evangelos va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Constanța sau Direcției de Asistență Socială – Cămin persoane vârstnice - Constanța.
Confiscă de la inculpatul Țarălungă Gheorghe suma de 3.350 euro.
Dispune confiscarea sumei de 200 euro, consemnată la bancă, remisă de inculpatul Faloutsos Evangelos inculpatului Țarălungă Gheorghe la data de 28.01.2015.
Obligă inculpații Țarălungă Gheorghe și Faloutsos Evangelos la plata sumei de 6.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe apelantul inculpat Faloutsos Evangelos la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 23 februarie 2015, vezi comunicatul nr. 358/VIII/3 din data de 25 februarie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 februarie 2015