DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 25 februarie 2015
Nr. 358/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată:

- în stare de arest preventiv, a inculpatului ȚARĂLUNGĂ GHEORGHE, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică, colonel în rezervă, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea a 11 infracțiuni de luare de mită,

- sub control judiciar, a inculpatului FALOUTSOS EVANGELOS, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii ianuarie 2015, inculpatul Țarălungă Gheorghe, în calitate de profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, a primit de la 10 studenți sume cuprinse între 200 și 600 euro, pentru a-i promova, în condiţii nelegale, la diferite examene.
La data de 28 ianuarie 2015, pentru același motiv, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit inculpatului Țarălungă Gheorghe suma de 200 euro, în biroul său de la sediul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa.
În aceeași zi s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 08 ianuarie 2020