DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 579 din 13.06.2019, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea inculpatului NĂSTASE CORNEL, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Năstase Stelian pentru infracțiunea reținută în sarcina lui, ca urmare a intervenirii decesului acestuia.
Obligă inculpatul Năstase Cornel, să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) suma de 193.730,84 lei, plus dobânda legală până la data plății cu titlul de despăgubiri civile.
Obligă inculpatul Năstase Cornel, să plătească părții civile, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.), suma de 105.906,96 lei, plus dobânda legală până la data plății cu titlul de despăgubiri civile.
Obligă inculpatul Năstase Cornel la plata sumei de 3.500 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 05 aprilie 2018, vezi comunicatul nr. 414/VIII/3 din data de 10 mai 2018.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 mai 2018