DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 531 din 06.06.2019, Curtea de Apel Pitești a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul PENDIUC TUDOR, la data faptei primar al municipiului Pitești, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
2. Condamnă pe inculpatul BRANIȘTE FLORENTIN-MIRCEA, la data faptei director al Administrației Domeniului Public Pitești, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de director al Administrației Domeniului Public Pitești., pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Pendiuc Tudor și Braniște Florentin-Mircea vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș sau în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Argeș.
Constată că inculpatul Braniște Florentin Mircea a achitat valoarea prejudiciului în cuantum de 27.747 lei.
Obligă inculpații la plata sumei de 5.000 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești la data de 09 februarie 2017, vezi comunicatul nr. 140/VIII/3 din data de 14 februarie 2017.




BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 februarie 2017