increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


SINTEZĂ CONDAMNĂRI


Prin decizia penală nr. 408 din 24.05.2017, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul PARUSCHI AUREL, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a lucra în calitate de funcționar public la Primăria comunei Berezeni, jud. Vaslui și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul PARUSCHI NICOLAE, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a lucra în calitate de funcționar public la Primăria comunei Berezeni, jud. Vaslui și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Disjunge în întregime pe latura civilă a cauzei pentru toți inculpații și în parte pe latura penală pentru inculpații MILIARE IULIAN, NECULIȚĂ MĂRGĂRINT, PRĂJICĂ LASCĂR, CHIRILĂ DOREL și ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE ANIMALE GOSPODARUL ZOOTEHNIST BEREZENI și dispune formarea unui nou dosar.
În cazul inculpaților Paruschi Aurel și Paruschi Nicolae, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Paruschi Aurel și Paruschi Nicolae vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Berezeni sau a Școlii gimnaziale Anastasie Fătu Berezeni.
Dispune anularea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe fiecare din cei doi inculpați Paruschi Aurel și Paruschi Nicolae, la plata către stat a câte unei sume de 900 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 25 mai 2016, vezi comunicat 826/VIII/3 din 15 iunie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 iunie 2016