increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 190 din 28.05.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpata GHERGHE ANDREEA LIANA, administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a fi administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea, cu rea credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
2. Condamnă pe inculpatul BURLAN NICOLAE, avocat în Baroul Olt, administrator în fapt al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a fi administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosirea sau prezentarea, cu rea credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Gherghe Andreea Liana și Burlan Nicolae vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Bibliotecii Județene "Alexandru și Aristia Aman" Craiova sau în cadrul Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” Craiova.
Obligă, în solidar, pe inculpații Burlan Nicolae și Gheorghe Andreea Liana la plata către partea civilă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, a sumei de 183.750 lei și dobânzile aferente calculate de la data de 23.06.2015 și până la data stingerii obligației.
Dispune anularea înscrisurilor false.
Obligă inculpații la plata sumei de 1.300 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 17 mai 2016, vezi comunicatul nr. 826/VIII/3 din data de 15 iunie 2016.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 iunie 2016