DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 550/2019 din 06.05.2019, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul PALEU PETRU, la data faptelor administrator al SC Energoterm SRL, la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 1 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și uz de fals în formă continuată.
Condamnă pe inculpata CÂRLIGEANU MARIETA la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Pe durata termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamț sau D.G.A.S.P.C. Neamț.
Condamnă pe inculpata SC ENERGOTERM SRL la pedeapsa amenzii în valoare de 24.000 lei și pedepsele complementare constând în interzicerea dreptului de a participa la procedurile de achiziții publice o perioadă de 1 an și afișarea hotărârii de condamnare în extras, la sediul inculpatei, pentru o perioadă de două luni, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Obligă inculpatul Paleu Petru și inculpata persoană juridică SC Energoterm SRL, să plătească statului câte 7.500 lei, iar inculpata Cârligeanu Marieta suma de 5.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.
Obligă în solidar inculpații Paleu Petru și Cârligeanu Marieta în solidar și cu inculpata persoană juridică SC Energoterm SRL, să plătească părții civile Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț, suma de 1.272.282,72 lei despăgubiri civile.
Obligă inculpatul Paleu Petru în solidar cu inculpata persoană juridică SC Energoterm SRL, să plătească părții civile Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț, suma de 1.067.728,50 lei despăgubiri civile.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 21 martie 2017, vezi comunicat 334/VIII/3 din 05 aprilie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 aprilie 2017