DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 15 din 23.01.2019, definitivă prin neapelare la data de 12.02.2019, Tribunalul Ialomița admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Direcţia Naţională Anticorupţie – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpatul VIERIU COSTEL, primar al comunei Grindu, județul Ialomița și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcția de primar al comunei Grindu, județul Ialomița, pentru săvârşirea infracţiunii trafic de influență, în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile, la Şcoala Generală din comuna Grindu, jud. Ialomiţa sau la Biserica „Înălţarea Domnului” din comuna Grindu, în condiţiile ce se vor stabili de Serviciul de Probaţiune Ialomiţa.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Vieriu Costel a sumei de 41.000 lei.
Obligă inculpatul la plata sumei de 1.400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi dosarul aferent au fost trimise în instanţă de către Direcţia Naționalăională Anticorupţie - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 17 decembrie 2018, vezi comunicat nr. 18/VIII/3 din 14 ianuarie 2019.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 ianuarie 2019