DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1657/A din 11.12.2018, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului MIRCEA MARIAN, administrator în fapt al unor societăți comerciale, la data faptei, la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi administrator sau acționar la vreo societate comercială, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă inculpatul Mircea Marian la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală, a sumei de 20.425.188 lei, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii calculate potrivit legii de la data scadenței și până la data achitării integrale a prejudiciului.
Obligă inculpatul Mircea Marian, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC R.G. SRL, la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală, a sumei de 5.872.807 lei la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii calculate potrivit legii de la data scadenței și până la data achitării integrale a prejudiciului.
Obligă inculpatul Mircea Marian la plata sumei de 10.100 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 15 februarie 2017, vezi comunicatul nr. 234/VIII/3 din data de 08 martie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 martie 2017