DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 568 din 29.11.2018, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ELEK ZOLTAN DOMOKOS, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul ORBAN LASZLO LEVENTE, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Dispune achitarea inculpatului ADORJANI ZOLTAN pentru infracțiunile reținute în sarcina lui, întrucât faptele nu există.
Obligă inculpații Domokos Elek Zoltan și Orban Laszlo Levente în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. B. S.R.L., să plătească părții civile, Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.), suma de 834.718,27 lei, precum și majorările de întârziere aferente până la data stingerii integrale a sumei datorate.
Ia act că inculpatul Orban Laszlo Levente a achitat părții civile A.P.D.R.P. suma de 109.300 lei cu titlu de despăgubiri civile.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor falsificate.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Domokos Elek Zoltan și Orban Laszlo Levente, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. B. S.R.L., la plata câte unei sume de 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș la data de 18 septembrie 2014, vezi comunicatul nr. 1594/VIII/3 din data de 10 noiembrie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 noiembrie 2014