DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 840/2018 din 09.11.2018, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata MORAR MARIA la o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
Inculpata va presta pe durata termenului de supraveghere o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 80 de zile, la Primăria Orașului Câmpeni sau Primăria Comunei Bistra.
Condamnă pe inculpata persoană juridică S.C. MARIA PRODUCTION S.R.L., la pedeapsa de 54.000 lei amendă penală pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
De asemenea, aplică inculpatei persoană juridică S.C. Maria Production S.R.L pedeapsa complementară a interzicerii de a participa la procedura de achiziții publice o perioadă de 2 ani.
Obligă în solidar inculpatele la plata sumei de 176.019,19 lei, reprezentând contravaloarea integrală a finanțării nerambursabile decontate beneficiarului SC Maria Production SRL.
Obligă inculpatele la plata sumei de 3.300 lei fiecare, cu titlu cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatele au fost trimise în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 02 martie 2017, vezi comunicat 234/VIII/3 din 08 martie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 martie 2017