DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 658 din 11.06.2018, Curtea de Apel Galați a hotărât următoarele:
1.Condamnă pe inculpatul BOCĂNEANU EMANOIL CĂTĂLIN, la data faptelor prefect al județului Galați, la o pedeapsă de 8 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a alege, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată, instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată, instigare la infracțiunea de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și delapidare.
2.Condamnă pe inculpatul TOPALĂ BOGDAN - VALENTIN, consilier prefectural la data faptei, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
3.Condamnă pe inculpata COTAN (actuală PODIA) CARMEN, jurist la data faptei, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
4.Condamnă pe inculpatul BALABAN VASILE, inspector șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Dispune achitarea inculpatului BUDUR LAURENȚIU, pentru săvârșirea infracțiunii reținute în sarcina lui, întrucât fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.
Obligă pe inculpatul Bocăneanu Emanoil Cătălin la plata următoarelor sume către partea civilă, Direcția Județeană de Evidență a Persoanei: 544,35 lei contravaloare lucrări cu caracter juridic, 200 lei contravaloare a două licențe Kasperski Internet Security, 3.183 lei contravaloare convorbiri telefonice, 204,22 lei contravaloare conector USB.
Obligă inculpatul Bocăneanu Emanoil Cătălin la plata către partea civilă Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați, a sumei de 185,47 lei.
Obligă pe inculpatul Bocăneanu Emanoil Cătălin la plata sumei de 15.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Obligă pe inculpații Topală Bogdan Valentin, Cotan (actuală Podia) Carmen și Balaban Vasile la plata sumei de câte 2.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Bocăneanu Emanoil Cătălin, Topală Bogdan Valentin, Cotan (actuală Podia) Carmen și Balaban Vasile la plata a câte 120 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați la data de 31 ianuarie 2014, vezi comunicat nr. 95/VIII/3 din data de 06 februarie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 februarie 2014