DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 117 din 26.06.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatei BICA ALINA MIHAELA, la data faptelor secretar de stat și reprezentant al Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), ulterior procuror șef al D.I.I.C.O.T., la o pedeapsă de 4 ani și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.
Dispune achitarea inculpatului VIDEANU ADRIEAN pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, întrucât fapta nu există.
Față de inculpații COCOȘ DORIN, COCOȘ ALIN și MIHĂILESCU IONUȚ FLORENTIN, cauza a fost disjunsă (raportat la aspectele mediatizate la pct. I din comunicat nr. 368/VIII/3 din data de 26 februarie 2015) și conexată la dosarul 4397/1/2014 aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție (dosar mediatizat prin comunicatul 1808/VIII/3 din data de 15 decembrie 2014).
Obligă inculpata Bica Alina Mihaela la plata sumei de 1.800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații BICA ALINA MIHAELA și VIDEANU ADRIEAN au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție la data de 25 februarie 2015, vezi comunicat nr. 368/VIII/3 din data de 26 februarie 2015 (aspectele mediatizate la pct II și III).



Actualizare (27.01.2023):

Prin decizia penală nr. 87 din 05.12.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus achitarea inculpaților Mihăilescu Ionuț Florentin și Cocoș Alin, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală ori nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.
Prin aceeași decizie, instanța a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Cocoș Dorin, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Dispune confiscarea specială, de la inculpatul Cocoș Dorin, a sumei de 10.000.000 de euro sau echivalentul în lei la cursul de schimb al BNR la data executării măsurii.
Facem precizarea că inculpații Cocoș Dorin, Cocoș Alin și Mihăilescu Ionuț Florentin au fost disjunși (raportat la aspectele mediatizate la pct. I din comunicatul nr. 368/VIII/3 din data de 26 februarie 2015) și reuniți la dosarul 4397/1/2014 al Înaltei Curți de Casație și Justiție (dosar mediatizat prin comunicatul 1808/VIII/3 din data de 15 decembrie 2014).
Prin aceeași decizie penală, instanța a mai dispus achitarea și încetarea procesului penal față de mai mulți inculpați, precum și obligarea la plata către stat a mai multor sume de bani cu titlu de despăgubiri civile (a se vedea actualizarea la comunicatul nr. 1808/VIII/3 din data de 15 decembrie 2014).

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 februarie 2015