DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1965/2017 din 13.12.2017, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ECOBICI DANIEL GHEORGHIȚĂ la o pedeapsă de 2 ani, 2 luni și 20 zile închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, de la momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe durata termenului de supraveghere, obligă inculpatul Ecobici Daniel Gheorghiță să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Godinești sau la Școala Gimnazială Godinești.
Obligă inculpatul la plata unor despăgubiri civile în sumă de 42.667 lei, către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, reprezentând subvenții încasate necuvenit la care se adaugă dobânzi și penalități calculate până la data plății efective.
Obligă inculpatul la 1.300 lei cheltuieli judiciare statului, în care sunt incluse și cheltuielile judiciare efectuate la urmărirea penală.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 7 iunie 2016, vezi comunicat 826/VIII/3 din 15 iunie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 iunie 2016