DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
9 aprilie 2008
Nr. 71/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatei GEORGESCU CLAUDIA – LILIANA, administrator al S.C. EURO BUILDING S.R.L. Pucioasa, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de folosire şi prezentare de documente false şi inexacte având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Comunităţilor Europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 28 februarie 2005, ca urmare unei licitaţii trucate, inculpata Georgescu Caludia – Liliana, în calitate de administrator al S.C. EURO BUILDING S.R.L. Pucioasa, a încheiat cu beneficiarul – Consiliul Judeţean Dâmboviţa un contract de execuţie lucrări finanţat din fonduri PHARE 2001. Scopul proiectului îl reprezenta extinderea serviciilor sociale oferite de Centrul Multifuncţional pentru persoane vârstnice „Casa Verde” din oraşul Pucioasa.
În contextul derulării acestui contract, inculpata Georgescu Claudia – Liliana a întocmit mai multe documente justificative false (factură fiscală şi situaţii de lucrări însoţite de liste cuprinzând consumuri de resurse materiale şi mână de lucru ) pe care le-a prezentat Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru a obţine, pe nedrept, suma de 251.413.960 ROL din bugetul Comunităţilor Europene.
În baza acestor documente, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa au întocmit rapoartele tehnic şi financiar anexate la cererea de plată finală, în scopul justificării cheltuielilor efectuate în cadrul proiectului, fără a avea reprezentarea că acestea conţin date nereale.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 251.413.960 ROL (echivalentul a 6.854,81 EUR).

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Târgovişte.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 28 martie 2012