DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1257 din 13.11.2017, Curtea de Apel Bacău a hotărât condamnarea inculpatului PĂRPĂUȚĂ ANDREI, recidivist, administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, la o pedeapsă de 6 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea de declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Obligă și pe inculpatul Părpăuță Andrei să plătească părții civile, Agenția Pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, suma de 402.364 lei, reprezentând daune materiale la care se adaugă majorări de întârziere calculate până la data achitării integrale a debitului principal, în solidar cu inculpații Pleșca Marius și S.C. „Agral Star” S.R.L. Piatra Neamț, astfel cum aceștia au fost obligați prin sentința penală nr. 69/P/18.06.2015 a Tribunalului Neamț, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 387/25.03.2016 a Curții de Apel Bacău.
Obligă pe inculpatul Părpăuță Andrei la plata sumei de 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău la data de 13 ianuarie 2014, vezi comunicat 97/VIII/3 din 07 februarie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 25 martie 2016