DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 387 din 25.03.2016, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul PLEȘCA MARIUS, administrator și reprezentant legal al SC AGRAL STAR SRL Piatra Neamț, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Condamnă pe inculpata S.C. AGRAL STAR S.R.L., la pedeapsa principală de 100.000 lei amendă penală și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a participa la procedurile de achiziții publice, pe o durată de un an și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Față de inculpatul PĂRPĂUȚĂ ANDREI instanța a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare aceleași instanțe, respectiv Tribunalul Neamț.
Obligă, în solidar, pe cei trei inculpați la plata sumei de 402.364 lei, către partea civilă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Dispune anularea actelor false.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău la data de 13 ianuarie 2014, vezi comunicat 97/VIII/3 din 07 februarie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 februarie 2014
comunicate-hotărâri de condamnare din 13 noiembrie 2017