DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 914 din 02.10.2017, Curtea de Apel Suceava admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava cu inculpatul BÎRSAN VASILE MARCEL, administrator al mai multor societăți comerciale, la data faptei și îl condamnă pe acesta la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei com. Roma, jud. Botoșani sau în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.
Obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.
În legătură cu aceeași cauză, prin decizia penală nr. 961 din 12.10.2017, Curtea de Apel Suceava admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava cu inculpatul ANUȚEI DUMITRU și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 1.350 lei amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.
Obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.
Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Suceava la data de 12 mai 2016 (vezi comunicat 826/VIII/3 din 15 iunie 2016), respectiv la data de 07 martie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 iunie 2016