DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1365/A din 17.10.2017, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ANTONESCU FLORIN-MARIAN, comisar șef și director adjunct al Penitenciarului Giurgiu la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul CICU ION, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Condamnă pe inculpatul SAVELIE PETRUȘ, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la dare de mită și complicitate la luare de mită.
Confiscă de la inculpatul Antonescu Florin Marian suma de 4.000 euro, în echivalent în lei la cursul B.N.R. din data plății, reprezentând suma dobândită prin săvârșirea infracțiunii.
Obligă pe fiecare dintre cei trei inculpați la plata câte unei sume de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 03 iulie 2015, vezi comunicat nr. 1222/VIII/3 din 07 iulie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 iulie 2015