DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 806 din 26.06.2017, Curtea de Apel Timișoara a hotărât condamnarea inculpatului LUPU VALENTIN – MARIUS, avocat în cadrul Baroului Galați, la data faptelor, la o pedeapsă de un an și 8 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Lupu Valentin – Marius va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 40 de zile, în cadrul Bibliotecii Județene „V. A. Urechia” Galați și/sau în cadrul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Galați.
Obligă inculpatul la plata către partea civilă L.O. a sumei de 1.000 euro în echivalent în lei la data plății, cu titlu de daune morale.
Dispune confiscarea de la inculpat a mai multor bunuri folosite la săvârșirea infracțiunilor.
Dispune anularea înscrisurilor false.
Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 2.300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați la data de 19 aprilie 2016, vezi comunicat 550/VIII/3 din 20 aprilie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 20 aprilie 2016