DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 551 din 11.04.2017, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului CHEN YUNPENG, administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Yunpeng Roman Trading Imporex S.R.L., la plata despăgubirilor civile în cuantum de 4.603.694 lei, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii, către partea civilă Ministerul Finanțelor Publice - Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata către stat a sumei de 22.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 20 aprilie 2016, vezi comunicat 826/VIII/3 din 15 iunie 2016.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 iunie 2016