Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 515/A/04.04.2017, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații TOPRAK MEHMET NADIR și OZTURK SELAHATTIN, la data faptelor administratori ai S.C. MATREND CASTOR S.R.L., la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală în formă continuată.
Condamnă pe inculpata SC Matrend Castor SRL la plata a 400.000 lei amendă penală pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală în formă continuată. De asemenea, aplică inculpatei pedeapsa complementară a dizolvării persoanei juridice.
Obligă în solidar inculpații Toprak Mehmet Nadir, Ozturk Selahattin și SC Matrend Castor SRL la plata sumei de 6.236.234,88 lei la care se adaugă accesoriile (dobânzi și penalități) până la data achitării integrale a debitului, cu titlu de daune materiale către partea civilă.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 09 octombrie 2014, vezi comunicat 1594/VIII/3 din 10 noiembrie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 noiembrie 2014