increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1796/A din 29.11.2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului GRIDAN ALIN COSMIN, ofițer de poliție judiciară, cu gradul profesional de comisar-șef, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, spălare de bani (2 infracțiuni), fals în declarații privind declarații de avere care nu corespund adevărului, fals în înscrisuri sub semnătură privată în participație improprie și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Obligă pe inculpatul Gridan Alin Cosmin la plata către partea civilă a sumei de 950.000 euro (în echivalent lei din data plății).

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție la data de 30 ianuarie 2014, vezi comunicat 97/VIII/3 din 07 februarie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 februarie 2014