DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1705 din 15.11.2016, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul PETRACHE LIVIU, director al Direcției de Mentenanță și Dezvoltare din cadrul Societății pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport (SMART) S.A. (societate de interes național deținută de stat), la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
2. Condamnă pe inculpatul MERFU MARIUS, administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Petrache Liviu va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 60 de zile, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 4 sau în cadrul Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare, în măsura în care starea de sănătate îi va permite.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Merfu Marius va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 60 de zile, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 3 sau în cadrul Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare, în măsura în care starea de sănătate îi va permite.
Confiscă de la inculpatul Petrache Liviu patru telefoane mobile marca Samsung Galaxy S6 Edge.

Obligă fiecare inculpat la plata către stat a sumei de 2.650 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 14 decembrie 2015, vezi comunicat 1964/VIII/3 din 14 decembrie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 decembrie 2015