DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 721 din 18.10.2016, Curtea de Apel Brașov a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpații GURAN FLORIN DANIEL și GĂMĂLIE CRISTIAN, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, la data faptelor, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 8 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi acționar unic și respectiv administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală.

2. Condamnă pe inculpații COPREAN RADU CĂLIN și RADU (fost MERTICARIU) ALIN IONUȚ, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, la data faptei, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 8 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi acționar unic și respectiv administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Guran Florin Daniel, Coprean Radu Călin, Radu (fost Merticariu) Alin Ionuț și Gămălie Cristian, vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 200 de ore, primii doi în cadrul Atelierului MFC al Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare Brașov, iar ultimii doi în cadrul sub supravegherea Serviciului de Probațiune București.
Obligă pe cei patru inculpați la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov, a următoarelor sume, la care se adaugă majorările și penalitățile de întârziere calculate în continuare până la data plății efective:
- pentru inculpatul Guran Florin Daniel la plata sumei de 14.503.601,62 lei (pentru sumele datorate de S.C. “G & F Company” S.R.L. Brașov statului) și sumei de 2.913.270 lei, în solidar cu S.C. „SOBRANIE” S.R.L. Timișoara, pentru sumele datorate de această societate statului;
- pentru inculpatul Gămălie Cristian la plata sumei de 8.784.780 lei;
- pentru inculpatul Coprean Radu Călin la plata sumei de 16.382.861,52 lei;
- pentru inculpatul Radu (fost Merticariu) Alin Ionuț la plata sumei de 5.104.678,85 lei.
Obligă apelanții inculpați Guran Florin Daniel, Coprean Radu Călin, Gămălie Cristian și apelanta partea civilă să plătească fiecare suma de 600 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor întocmite în fals.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov la data de 20 iunie 2012, vezi comunicat 533/VIII/3 din 05 iulie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 iulie 2012