DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 177 din 10.11.2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul ISĂILĂ MARIUS OVIDIU, senator în Parlamentul României, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (două infracțiuni din care una în formă continuată) și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

2. Condamnă pe inculpatul ENE CRISTIAN ȘTEFAN, consilier parlamentar, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Ene Cristian Ștefan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 100 de zile, în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 6 sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție Socială Sector 6.

Confiscă de la inculpatul Isăilă Marius Ovidiu suma de 180.000 euro (echivalent în lei la cursul B.N.R. de la data plății) prin obligarea acestuia la plata către stat a acestei sume.

Confiscă de la inculpatul Ene Cristian Ștefan, suma de 20.000 euro (echivalent în lei la cursul B.N.R. de la data plății) prin obligarea acestuia la plata către stat a acestei sume.

Dispune plata sumei de 10.000 lei stabilită în sarcina inculpatului Isăilă Marius Ovidiu cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din cauțiunea consemnată la bancă de inculpat.

Obligă apelantul intimat inculpat Isăilă Marius Ovidiu la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Dispune desființarea totală a înscrisului falsificat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 22 iulie 2014, vezi comunicat 1092/VIII/3 din 23 iulie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 iulie 2014